Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κίτρινες κάρτες από θεσμούς για παροχές, μεταρρυθμίσεις
[Η Καθημερινή]: Κίτρινες κάρτες από θεσμούς για παροχές, μεταρρυθμίσεις

[Η Καθημερινή]: Κίτρινες κάρτες από θεσμούς για παροχές, μεταρρυθμίσεις

Αν η προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα και η φροντίδα να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει η Ευρώπη στην εκλογική διαδικασία δεν επέτρεψαν να δοθεί, προς το παρόν, συνέχεια στην αυστηρή έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, ο λιγότερο πολιτικός και περισσότερο τεχνοκράτης Κλάους Ρέγκλινγκ, προχθές στο Eurogroup, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι οι ανησυχίες των θεσμών για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας έχουν πληθύνει και θα έρθουν στο προσκήνιο μετά τις εκλογές.

Μάλιστα, από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM έγινε φανερό ότι δεν είναι μόνο ο φόβος πως θα υπάρξει υστέρηση έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα που απασχολεί τους δανειστές. Τους απασχολεί, επίσης, η εφαρμογή των συμφωνηθέντων στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, καθώς διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση, χωρίς συνεννόηση μαζί τους, ψηφίζει ρυθμίσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όλο το μεταρρυθμιστικό οικοδόμημα των μνημονίων.

Ο κ. Ρέγκλινγκ έβγαλε αίφνης μια κίτρινη κάρτα για μια αλλαγή που έγινε την περασμένη εβδομάδα στον νόμο για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (HCAP), λέγοντας ότι αποτελεί «ξεκάθαρη παραβίαση της συμφωνίας». Η τροπολογία αφορούσε αλλαγές στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μελών των διοικητικών συμβουλίων των θυγατρικών του υπερταμείου, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ. Ανεξάρτητα από την ουσία της αλλαγής, κανονικά έπρεπε να έχει προηγηθεί διάλογος με τον ESM που δεν έγινε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!