Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Κυρ: Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα είναι ή με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών
[Η Καθημερινή]: Κυρ: Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα είναι ή με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών

[Η Καθημερινή]: Κυρ: Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα είναι ή με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών

Στην κρισιμότητα των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στην Καβάλα υπογραμμίζοντάς ότι η μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη αυτής της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Στις 28 Μαΐου», σημείωσε, «θα γιορτάσουμε σαράντα χρόνια από την ημέρα που ο Κωσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο τη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Ο ιδρυτής της παράταξης μας έβλεπε μακριά και καταλάβαινε από τότε ότι η μόνη ασφαλή επιλογή για τη χώρα μας ήταν να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Ευρώπης. Πήγε κόντρα στην ελληνική κοινή γνώμη που δεν έβλεπε τότε τα οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΟΚ. Η στρατηγική αυτή επιλογή πριν από σαράντα χρόνια ήταν η σημαντικότερη επιλογή από τη μεταπολίτευση και πιστώνεται αποκλειστικά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό οι όψιμοι ευρωπαϊστές που τότε πολεμούσαν αυτές τις επιλογές. Όλοι οι αρχηγοί και οι πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έβαλαν το λιθαράκι τους στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας».

Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις και αγωνίζεται για όλους ντους Έλληνες, ενώ αναρωτήθηκε αν τελικά οι πολίτες θα είναι «με την Ελλάδα των πολάκιδων ή με την Ελλάδα των πολλών».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!