Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Κυπριακό: Eντατικοποίηση των συνομιλιών και πολυμερής τον Ιανουάριο
[Η Καθημερινή]: Κυπριακό: Eντατικοποίηση των συνομιλιών και πολυμερής τον Ιανουάριο

[Η Καθημερινή]: Κυπριακό: Eντατικοποίηση των συνομιλιών και πολυμερής τον Ιανουάριο

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών και την πραγματοποίηση διάσκεψης στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, αποφάσισαν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά από δείπνο που κράτησε τέσσερις ώρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στις 9, 10 και 11 του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Γενεύη, στις 11 του μήνα θα παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού και στις 12 θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη για το Κυπριακό με τις εγγυήτριες δυνάμεις αλλά και με όσα εκ των εμπλεκομένων μερών απαιτείται.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, που παρέθεσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αναστασιάδης και Ακιντζί ανασκόπησαν την πορεία των συνομιλιών και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

«Υστερα από μια δημιουργική διαβούλευση, απεφασίσθη, όπως επαναρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες με εντατικοποιημένη τη μορφή επί όλων των κεφαλαίων, με διασταυρούμενη τη διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.
Στην πολυμερή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου πρόκειται να συμμετάσχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και πρόσθεσε πως «μέχρι τις 9 Ιανουαρίου μεσολαβεί η εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ των διαπραγματευτών και των ηγετών, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά, τα οποία υπάρχουν, διαφωνίες που υπάρχουν, (θα γίνει) συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και επί των έξι κεφαλαίων με διασταυρούμενη τη συζήτηση, έτσι ώστε να πετύχουμε περαιτέρω πρόοδο και να φτάσουμε επιτέλους κάποτε σε κάποιο τελικό στάδιο, που θα μας οδηγήσει είτε σε κατ’ ευχήν επιτυχία, είτε, αν δεν υπάρχει το περιθώριο πια, να γνωρίζει ο καθένας την πορεία που θα ακολουθήσει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!