Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κίνητρα για εισαγωγή μικρομεσαίων εταιρειών στο Χ.Α.
[Η Καθημερινή]: Κίνητρα για εισαγωγή μικρομεσαίων εταιρειών στο Χ.Α.

[Η Καθημερινή]: Κίνητρα για εισαγωγή μικρομεσαίων εταιρειών στο Χ.Α.

Εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με στόχο ταυτόχρονα να ενισχυθεί και το ελληνικό Χρηματιστήριο, από το οποίο υπάρχουν αρκετές αποχωρήσεις τα τελευταία χρόνια, προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η τελευταία πρόκειται να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα υποστήριξης προεγγραφών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για ΜμΕ που επιθυμούν να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο, ενώ στα σκαριά υπάρχει ακόμη ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜμΕ. Τα δύο προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 970.000 ευρώ, αναμένεται να ενεργοποιηθούν το αργότερο στις αρχές του 2019.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο προγραμμάτων που παρουσιάζει σήμερα η «Κ» είναι τα ακόλουθα:

• Πρόγραμμα υποστήριξης προεγγραφών – Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για εγγραφές εταιρικών χρεογράφων ΜμΕ και της αρχικής δημόσιας προσφοράς (ΙΡΟ) των εταιρειών στο κοινό: το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και διάρκεια 36 μήνες και αποσκοπεί στη διάχυση της πληροφόρησης και ενημέρωσης σε σχέση με την αρχική δημόσια προσφορά εταιρικών ομολόγων ιδιωτικών εταιρειών στην ελληνική κεφαλαιαγορά, προσφέροντας ένα πρόγραμμα υποστήριξης πριν από την εισαγωγή για επιλεγμένες ΜμΕ σε συντονισμό με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το πρόγραμμα υποστήριξης πριν από την εισαγωγή είναι σχεδιασμένο για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η ελληνική κεφαλαιαγορά στις εταιρείες, κάτι που θα δώσει ώθηση στην ελληνική κεφαλαιαγορά και θα αυξήσει τον αριθμό συμμετοχών στις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων από τις ΜμΕ.

Για τη σχετική κατάρτιση των λεπτομερειών του εν λόγω προγράμματος έχει συσταθεί τριμερής επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, της EBRD και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!