Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Σε κοινή γραμμή Μέρκελ – Σάντσεθ για το προσφυγικό
[Η Καθημερινή]: Σε κοινή γραμμή Μέρκελ – Σάντσεθ για το προσφυγικό

[Η Καθημερινή]: Σε κοινή γραμμή Μέρκελ – Σάντσεθ για το προσφυγικό

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν το κλίμα συναίνεσης όσον αφορά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δήλωσαν πως θέλουν να προσφερθεί περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στην Ανδαλουσία (νότια), ενώ πλέον η Ισπανία έχει μετατραπεί φέτος στην κυριότερη πύλη εισόδου στην Ευρώπη διά θαλάσσης των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αριθμό αφίξεων την Ιταλία και την Ελλάδα.

«Δεκατέσσερα χιλιόμετρα χωρίζουν τις ακτές της Ισπανίας –και κατά συνέπεια της Ευρώπης– από εκείνες της Βόρειας Αφρικής, αλλά η απόσταση (…) είναι απείρως μεγαλύτερη σε όρους ανάπτυξης», επισήμανε ο νέος επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ. «Το να μειωθεί το βάθος αυτού του χάσματος της ανισότητας θα όφειλε να είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Ο Σάντσεθ ανέφερε ότι συμφώνησαν με την Μέρκελ να «εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης» των μεταναστών και «κυρίως με το Μαρόκο».

«Συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπενθύμισε, «την εκταμίευση μιας σειράς οικονομικών πόρων που θα επιτρέψουν στο Μαρόκο (…) να ελέγχει πολύ πιο αποτελεσματικά τα σύνορά του» και να περιορίζει «τις αποπλεύσεις (πλεούμενων) προς τις ισπανικές ακτές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!