Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κίνδυνος για «βιομηχανία» προσφυγών στις κατασκευές
[Η Καθημερινή]: Κίνδυνος για «βιομηχανία» προσφυγών στις κατασκευές

[Η Καθημερινή]: Κίνδυνος για «βιομηχανία» προσφυγών στις κατασκευές

Αμηχανία δείχνει να έχει προκαλέσει στην «Αττικό Μετρό» η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις νόθευσης του ανταγωνισμού, που αποκάλυψε η «Κ». Η εταιρεία εξετάζει ποια βήματα θα πρέπει να λάβει ώστε να διασφαλίσει τη συνέχιση των διαγωνισμών τόσο για τη γραμμή 4 –καθώς ο αποκλεισμός των μεγάλων κατασκευαστικών από αυτόν τον διαγωνισμό θα συνεπαγόταν την ακύρωσή του– όσο και για τις πρόδρομες εργασίες της. Πάντως ήδη υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ότι η απόφαση θα γεννήσει μια «βιομηχανία» προσφυγών.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η ΕΡΕΤΒΟ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης ανάδειξης της ΤΕΡΝΑ ως αναδόχου στον διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες της γραμμής 4 του μετρό. Η προσφυγή (που δεν σχετίζεται με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου) θα συζητηθεί στις 24 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί η υποβολή προδικαστικής προσφυγής από την ίδια εταιρεία στις 7 Σεπτεμβρίου, η οποία απορρίφθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) στις 24 Οκτωβρίου. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου ήρθε να περιπλέξει τα πράγματα.

«Εξετάζουμε πώς θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις τρέχουσες διαδικασίες στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», λέει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό» Θεόδωρος Παπαδόπουλος. «Εχουμε συζητήσει εκτενώς το θέμα με τη νομική μας υπηρεσία και εκτιμούμε ότι σε μία-δύο εβδομάδες θα έχουμε καταλήξει στο πώς θα το χειριστούμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!