Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 21 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Κίνα επελαύνει παρά την επιβράδυνση
[Η Καθημερινή]: Η Κίνα επελαύνει παρά την επιβράδυνση

[Η Καθημερινή]: Η Κίνα επελαύνει παρά την επιβράδυνση

Στην αρχή της εβδομάδας φάνηκε σαν ένα ακόμη επεισόδιο του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου: η κυβέρνηση Τραμπ απαγόρευσε στις αμερικανικές επιχειρήσεις κάθε συνεργασία με την κινεζική βιομηχανία ημιαγωγών Fujian Jinhua, την οποία κατηγορεί για εμπορική κατασκοπεία.

Δύο ημέρες αργότερα, όμως, η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών κάλεσε τις γερμανικές βιομηχανίες να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις κινεζικές βιομηχανίες και να στραφούν σε άλλους προμηθευτές, να μεταφέρουν σε άλλες χώρες τις μονάδες παραγωγής και να απευθυνθούν σε άλλες αγορές για την προώθηση των προϊόντων τους.

Οι δύο πολιτικές παρεμβάσεις σε θέματα επιχειρηματικής φύσης προδίδουν τον συναγερμό που μάλλον καθυστερημένα έχει σημάνει στη Δύση.

Η επέλαση της Κίνας στους πλέον ζωτικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, στην υψηλή τεχνολογία και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά, συχνά με αθέμιτα μέσα και κατά παράβασιν κάθε κανόνα δεοντολογίας ή συμφωνημένης ρύθμισης του παγκόσμιου εμπορίου.

Και μόλις την τελευταία διετία το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον έχουν ενδιαφερθεί να αποτρέψουν νέες εξαγορές βιομηχανιών τους από κινεζικές και έχουν αναλάβει κυριολεκτικά δράση για να ανακόψουν την άνοδο του κινεζικού δράκου. Και βέβαια την ίδια ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησής του να εκπονήσουν συνολική πρόταση για εμπορική συμφωνία με την Κίνα, η Ουάσιγκτον κλιμάκωσε τις επιθέσεις της κατά της Fujian Jinhua.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!