Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Κίνα αυξάνει την κατανάλωση άνθρακα
[Η Καθημερινή]: Η Κίνα αυξάνει την κατανάλωση άνθρακα

[Η Καθημερινή]: Η Κίνα αυξάνει την κατανάλωση άνθρακα

Η αβεβαιότητα που επικρατεί για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για να αναλάβει η Κίνα ισχυρότερο ρόλο στη μάχη κατά των εκπομπών καυσαερίων. Κάλεσε τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με άλλες χώρες για να μειωθεί η εξάρτηση του βιομηχανικού κόσμου από πηγές ενέργειας που βλάπτουν το περιβάλλον, όπως το κάρβουνο και το πετρέλαιο.

Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα. Ακόμη και αν η Κίνα προωθεί μία θέση υπέρ του περιβάλλοντος, η ίδια αυξάνει την κατανάλωση άνθρακα. Λόγω έλλειψης αποθεμάτων και ανησυχώντας για μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οι Κινέζοι φαίνεται να παίρνουν πίσω όσα έλεγαν για περιορισμό της παραγωγής κάρβουνου. Ορυχεία επαναλειτουργούν.

Οι ανθρακωρύχοι καλούνται να εργαστούν ξανά με υψηλότερο ημερομίσθιο. Η άμεση αντίδραση της Κίνας στη μείωση της προσφοράς επιβεβαιώνει πόσο δύσκολο είναι να μειωθεί η εξάρτηση αυτής της οικονομίας από τον άνθρακα. Ετσι αυξάνονται τα εμπόδια για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων. Το κινεζικό κάρβουνο είναι η κυριότερη αιτία εκπομπών καυσαερίων στον κόσμο, λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Στην Τζίντσενγκ, την πόλη της Κίνας όπου επικεντρώνεται στην παραγωγή κάρβουνου, παρατηρείται αύξηση της δραστηριότητας. Ο Αλαν Ζανγκ, ηλεκτρολόγος σε ορυχείο, δήλωσε ότι ο εργοδότης τού αύξησε τις μηνιαίες αποδοχές του κατά 50% από το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!