Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Κύμα δωρεών για την άμεση αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων
[Η Καθημερινή]: Κύμα δωρεών για την άμεση αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

[Η Καθημερινή]: Κύμα δωρεών για την άμεση αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

ΠΑΡΙΣΙ. Ο φιλόδοξος στόχος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων εντός πενταετίας, πριν καν προσδιοριστούν το εύρος της βλάβης και το πιθανό κόστος του εγχειρήματος, μπορεί να εκληφθεί ως σημάδι της αποφασιστικότητας της γαλλικής πολιτείας να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν το κεφάλαιο της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η βαθιά οδύνη που προξένησε η καταστροφή οδήγησε τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας να υποσχεθούν δωρεές που ξεπέρασαν χθες σε ύψος τα 750 εκατ. ευρώ.

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, όπως και άλλα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν είναι ασφαλισμένα, καθώς η αξία τους δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Ασφαλιστές που ερωτήθηκαν χθες από το πρακτορείο Reuters σημείωσαν ότι το κόστος της αποκατάστασης βαρύνει εξ ολοκλήρου το γαλλικό κράτος. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ευθύνη των εταιρειών που είχαν αναλάβει τη συντήρηση του εξωτερικού του ναού, οι ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν τους εργολάβους μπορεί να κληθούν να καταβάλουν κάποια ποσά – τα οποία όμως, στην καλύτερη περίπτωση, θα ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια, ενώ το κόστος είναι πολύ πιθανό να αγγίξει ποσά δισεκατομμυρίων.
Ο πρώτος που άνοιξε το πορτοφόλι του για το έργο αυτό, ενώ η στέγη του ναού ακόμη καιγόταν, ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας της Γαλλίας Φρανσουά Πινό, ο οποίος προσέφερε 100 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!