Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Kering εγκαταλείπει την Puma και επικεντρώνεται στα είδη πολυτελείας
[Η Καθημερινή]: Η Kering εγκαταλείπει την Puma και επικεντρώνεται στα είδη πολυτελείας

[Η Καθημερινή]: Η Kering εγκαταλείπει την Puma και επικεντρώνεται στα είδη πολυτελείας

Ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Kering, ο οποίος έχει στην κατοχή του τα σήματα Gucci, Saint Laurent και Alexander McQueen, αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που ελέγχει στην εταιρεία αθλητικών ειδών Puma, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτονόμηση της γερμανικής εταιρείας. Η κίνηση της Kering καταδεικνύει, ουσιαστικά, την πρόθεσή της να στραφεί σε είδη πολυτελείας και να διακόψει τις δραστηριότητές της στον κλάδο των αθλητικών ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η Kering εξετάζει το ενδεχόμενο να διανείμει στους μετόχους της το 70% του μεριδίου που κατέχει στην Puma, διατηρώντας το 16%. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των μετοχών της Puma που θα διαπραγματεύονται δημόσια θα αυξηθεί περίπου 55%, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας. Υπήρχε, ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα η εντύπωση διαχωρισμού της Puma από την Kering. O γαλλικός όμιλος απέκτησε την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Puma έναντι 5,3 δισ. ευρώ το 2007, δείχνοντας ενδιαφέρον για τη μόδα των αθλητικών ειδών. Εκτοτε, η γερμανική εταιρεία Puma παρουσίασε αδύναμες οικονομικές επιδόσεις, καταγράφοντας χαμηλές πωλήσεις, με εξαίρεση το 2015. Ηδη η Kering είχε δώσει δείγματα για την αλλαγή του επιχειρηματικού της μοντέλου, δεδομένου ότι οι εταιρείες Printemps και La Redoute αποσχίστηκαν από τον γαλλικό όμιλο.

Ο επικεφαλής της Kering, Φρανσουά Aνρί Πινό, επισήμανε στην αμερικανική εφημερίδα The New York Times ότι η διανομή των μετοχών της Puma στους μετόχους του ομίλου αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του γαλλικού ομίλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!