Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Με κέρδισαν το φωτεινό βλέμμα και το χαμόγελό του»
[Η Καθημερινή]: «Με κέρδισαν το φωτεινό βλέμμα και το χαμόγελό του»

[Η Καθημερινή]: «Με κέρδισαν το φωτεινό βλέμμα και το χαμόγελό του»

Το υπηρεσιακό χαρτί έλεγε «Λέσβος». Ηταν τέλη Αυγούστου. Ο αστυνόμος από τα Ιωάννινα κ. Κωνσταντίνος Βαγγελής δεν δυσανασχέτησε στιγμή. Ηξερε ότι οι ανάγκες αυτή την περίοδο βρίσκονται στα νησιά και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Γνώριζε ότι δεν θα ήταν εύκολη η δουλειά του, θα αντιμετώπιζε τον πόνο και τη δυστυχία σε βαθμό υπερθετικό. Ομως στη ζωή του και στη δουλειά του είχε δει πολλά, πίστευε ότι θα κατάφερνε να αντεπεξέλθει στη μεγάλη φόρτιση. Δεν είχε προβλέψει, βέβαια, τον Μπαρές.

Ηταν μόλις στη δεύτερη ημέρα υπηρεσίας του στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μόριας όταν τον γνώρισε. Την ώρα του φαγητού, το εξάχρονο αγοράκι από το Ιράκ έτρεξε ξαφνικά και τον αγκάλιασε.

Ηταν η αρχή μιας φιλίας που διήρκεσε και τους δύο μήνες που ο κ. Βαγγελής υπηρέτησε στη Λέσβο. «Από εκείνη την ημέρα αναπτύξαμε μια ιδιαίτερη σχέση», λέει ο ίδιος στην «Κ». «Με κέρδισε το φωτεινό του βλέμμα, το χαμόγελό του, η αισιοδοξία του. Ο Μπαρές με συντρόφευε σε όλη τη διάρκεια των υπηρεσιών μου. Οι γονείς του δεν ανησυχούσαν για το πού ήταν όταν ήμουν εγώ στη δουλειά. Ηξεραν ότι είναι μαζί μου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!