Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κέρδη για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές
[Η Καθημερινή]: Κέρδη για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές

[Η Καθημερινή]: Κέρδη για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές

Με άνοδο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα υπερψήφιζε την πρόταση για μη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, η υποχώρηση της μετοχής της Inditex κατά 4,5% και της Adidas κατά 2,4% περιόρισαν την άνοδο του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Europe 600 στο 0,6%.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος μόλις κατά 0,1% εξαιτίας της ενίσχυσης της λίρας έναντι του δολαρίου, εξέλιξη που δεν ευνοεί τις περισσότερες από τις εταιρείες του δείκτη, διότι έχουν σημαντικό μέρος των εσόδων τους σε δολάρια. Ο Stoxx Europe 600 είχε φτάσει να ενισχύεται μέχρι και κατά 1%, ωστόσο η υποχώρηση της μετοχής της Inditex, μητρικής εταιρείας της Zara, εξαιτίας ελαφρώς χειρότερων από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων για το 2018 και της ανακοίνωσης του κλεισίματος περισσότερων καταστημάτων το 2019, αντιστάθμισε σε άνοδο του δείκτη ενεργειακών εταιρειών κατά 1,6%. Η μετοχή της Adidas υποχώρησε και αυτή σημαντικά αφότου ανακοίνωσε πως προβλήματα στην εφοδιαστική της αλυσίδα θα περιορίσουν τις πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο, ιδιαίτερα στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Παρ’ όλα αυτά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,75% και στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,69%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!