Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κέρδη αλλά και σημάδια κόπωσης στο Χ.Α.
[Η Καθημερινή]: Κέρδη αλλά και σημάδια κόπωσης στο Χ.Α.

[Η Καθημερινή]: Κέρδη αλλά και σημάδια κόπωσης στο Χ.Α.

Eμφανή είναι πλέον τα σημάδια κόπωσης στη χρηματιστηριακή αγορά. Παρά το γεγονός ότι χθες κατεγράφη η έβδομη ανοδική συνεδρίαση στις εννέα πρώτες συνεδριάσεις του 2018, είναι πασιφανές ότι οι επενδυτές αρχίζουν να περιορίζουν τις τοποθετήσεις τους στις γνωστές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προσπαθώντας να ανακαλύψουν μετοχές οι οποίες δεν έχουν συμμετάσχει στην ανοδική πορεία της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή ενισχύθηκε 0,49% και διαμορφώθηκε στις 851,12 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 72,14 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, 81 τίτλοι έκλεισαν με άνοδο και 41 σημείωσαν πτώση. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του 2018 ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 2,57%, ενώ στις εννέα πρώτες συνεδριάσεις του 2018 τα κέρδη του Γενικού Δείκτη φθάνουν το 6,07% και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει αυξηθεί κατά 2,12 δισ. ευρώ.

Ξένα funds, εγχώρια χαρτοφυλάκια και ιδιώτες με διαθέσιμο χρήμα για τοποθετήσεις εστιάζουν τώρα στις προοπτικές της αγοράς και των επιχειρήσεων, καθώς οι δημοσιονομικές ισορροπίες αποκαθίστανται, η αναπτυξιακή δυναμική ενισχύεται και στον επιχειρηματικό χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες.

Ταυτόχρονα, στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων συμπληρώθηκε χθες ένα τριήμερο ρευστοποιήσεων μετά το χαμηλό 12ετίας (3,63%) που είχε σημειώσει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!