Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ για Lamda Development το πρώτο τρίμηνο
[Η Καθημερινή]: Κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ για Lamda Development το πρώτο τρίμηνο

[Η Καθημερινή]: Κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ για Lamda Development το πρώτο τρίμηνο

Αύξηση της τάξεως του 3,7% σημείωσαν τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Lamda Development κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, καθώς διαμορφώθηκαν σε 14,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν βελτίωση κατά 31,8% σε 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πορεία των εμπορικών κέντρων του ομίλου συνέχισε να είναι ανοδική. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων βελτιώθηκε κατά 0,8%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3,7% σε 16,6 εκατ. ευρώ, από 16 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο τρίμηνο.
Στον αντίποδα, η συνολική επισκεψιμότητα υποχώρησε κατά 1,8%, κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, ήδη καταγράφεται τάση ανάκαμψης των επισκεπτών, τη στιγμή που και η μέση πληρότητα των κέντρων προσεγγίζει το 99%, ενώ παραμένει αμείωτο και το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Ειδικότερα, η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens αυξήθηκε κατά 1,4% σε 7,5 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κατά 2%. Σημειωτέον, πάντως, ότι στη σύγκριση των δύο τριμήνων περιλαμβάνεται και η εορταστική περίοδος του Πάσχα, ώστε να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos ανήλθε σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 12,2%, κυρίως λόγω της εφαρμογής του λογιστικού προτύπου IFRS 16 για τις μισθώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!