Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κέρδη 22,2 εκατ. για την Alpha το εννεάμηνο
[Η Καθημερινή]: Κέρδη 22,2 εκατ. για την Alpha το εννεάμηνο

[Η Καθημερινή]: Κέρδη 22,2 εκατ. για την Alpha το εννεάμηνο

Αύξηση κερδών και εσόδων αλλά και βελτίωση της ποιότητας χαρτοφυλακίου και της ρευστότητας παρουσίασε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου ο όμιλος Alpha Bank. Η βελτίωση των μεγεθών της τράπεζας, όπως και των άλλων συστημικών τραπεζών, αποτυπώνει τη σταδιακή επάνοδο της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της Alpha Bank στο τρίτο τρίμηνο παρουσίασε ενισχυμένη κερδοφορία, η οποία διαμορφώθηκε στα 41,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά, μετά φόρων, κέρδη του εννεαμήνου διαμορφώθηκαν στα 22,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 838,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα κύρια αποτελέσματα πριν από προβλέψεις ενισχύθηκαν κατά 4,2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 896,4 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης της λειτουργικής επίδοσης και της αύξησης της αποδοτικότητας. Στο τρίτο τρίμηνο τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,3%, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 2,1%. Ωστόσο τη μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα έκανε η μείωση των προβλέψεων κατά 26,5% στο τρίμηνο, ενώ στο εννεάμηνο η μείωση διαμορφώθηκε στο 63,4%, συμπεριλαμβανομένων και των προβλέψεων που είχαν διενεργηθεί στο πλαίσιο του stress test του 2015.

Τα νέα μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα μειώθηκαν κατά 71% σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας τη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Ωστόσο ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε στα 38,3% από 37,8% στο τέλος Ιουνίου, ενώ ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στο 32,2% από 52,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!