Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κέρδη 113 εκατ. για την Eurobank το πρώτο εξάμηνο
[Η Καθημερινή]: Κέρδη 113 εκατ. για την Eurobank το πρώτο εξάμηνο

[Η Καθημερινή]: Κέρδη 113 εκατ. για την Eurobank το πρώτο εξάμηνο

Την πρώτη τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ επιχειρεί η Eurobank, ανοίγοντας έπειτα από χρόνια την αγορά των τιτλοποιήσεων για τις ελληνικές τράπεζες. Η κίνηση θα αποτελέσει crash test για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, που απέχει από τη συγκεκριμένη αγορά πριν από την κρίση.

Η συναλλαγή για την οποία η διοίκηση της τράπεζας είναι σε συνεννόηση με τον SSM αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019 και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Φωκίωνα Καραβία, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι «το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ισχυρό».

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επενδυτών μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου και σύμφωνα με τη διοίκηση της Eurobank, η κίνηση δρομολογείται στο πλαίσιο της πολιτικής για την επιθετικότερη μείωση των κόκκινων δανείων της τράπεζας, ενόψει και της επικαιροποίησης των στόχων που θα υποβληθούν τον Σεπτέμβριο στον SSM. Στόχος της Eurobank είναι η σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 15% μέχρι το τέλος του 2021.

Ικανοποιητική ήταν άλλωστε η πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς ο σχηματισμός νέων (NPΕ) παρέμεινε αρνητικός (-199 εκατ. ευρώ) και ο δείκτης υποχώρησε περαιτέρω κατά 110 μονάδες βάσης στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, σε 40,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!