Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 6 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κέντρα υγείας «φαντάσματα»
[Η Καθημερινή]: Κέντρα υγείας «φαντάσματα»

[Η Καθημερινή]: Κέντρα υγείας «φαντάσματα»

Καινούργια κτίρια εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, σχεδόν εγκαταλελειμμένα. Κέντρα Υγείας μόνο στην «ταμπέλα», αφού δεν στελεχώθηκαν επαρκώς, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να θυμίζει περισσότερο περιφερειακό ιατρείο. Τα κέντρα υγείας «φαντάσματα» του ΕΣΥ αναδεικνύει σε νέα έρευνά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Και με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζει ότι «καλό θα ήταν η αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης να ξεκινήσει από τη λειτουργία των κέντρων υγείας “φαντασμάτων”».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τις περιπτώσεις έξι μονάδων που, ενώ κατασκευάσθηκαν τα κτίρια για να τις στεγάσουν, δεν λειτουργούν και ερημώνουν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Καρυών Αγίου Ορους. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου, έκτασης άνω των 1.000 τ.μ., και πριν από ένα έτος τοποθετήθηκε πλήρης ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, όμως ακόμη το κτίριο δεν έχει παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία, κι έτσι το κέντρο υγείας παραμένει κλειστό. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής γίνεται σε ένα μικρό εξεταστήριο σε χώρο που έχει παραχωρήσει η Ιερά Επιστασία.

Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας Κω εγκαινιάστηκε το 2009. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα που βρίσκονται σε κουτιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!