Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Κατρούγκαλος: H πόρτα της Ε.Ε. για την Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή
[Η Καθημερινή]: Κατρούγκαλος: H πόρτα της Ε.Ε. για την Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή

[Η Καθημερινή]: Κατρούγκαλος: H πόρτα της Ε.Ε. για την Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή

Ανοιχτό πρέπει να μείνει το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μία ημέρα πριν την συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι αυτή η απόφαση «δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα» και ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν υποστήριξαν αυτήν την νέα πρωτοβουλία. «Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει ζωντανή την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Πράγμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού και τουρκικού λαού και της Ευρώπης».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη σημασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις η πόρτα της Ε.Ε. για την Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και η τελωνειακή ένωση θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη σημασία της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ενώ πραγματοποίησε και αναφορά στην προοπτική συνεργασίας των δυο πλευρών. Υπογράμμισε παράλληλα και τη σημασία της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Το Κυπριακό και τα ενεργειακά

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών, με βασική προϋπόθεση να υπάρχει προοπτική θετικού αποτελέσματος στο τέλος της νέας διαδικασίας. «Η Ελλάδα επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!