Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κατώτατο όριο χρεών για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό
[Η Καθημερινή]: Κατώτατο όριο χρεών για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

[Η Καθημερινή]: Κατώτατο όριο χρεών για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Χωρίς να υπάρχει ακόμη συμφωνία σε κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δανειστές σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Οπως, μάλιστα, εκτιμούν αρμόδιες πηγές, τα ζητήματα αυτά πρόκειται να «κλείσουν» μόνο κατά την επόμενη επίσκεψη στην Αθήνα των επικεφαλής των ελεγκτών, επίσκεψη η οποία είναι άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί, εάν δηλαδή θα είναι εντός του Δεκεμβρίου ή πλέον στα μέσα Ιανουαρίου 2017.

Τα μεγάλα «αγκάθια» που παραμένουν είναι πρώτον, το «κούρεμα» των φόρων και εισφορών, δηλαδή το κατά πόσον από ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» θα εξαιρεθούν κάποιοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ και ο ΦΜΥ, καθώς και χρέη από την κύρια οφειλή που έχουν οι επιχειρήσεις.

Επί του θέματος διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις από τους δανειστές, τις τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ούτε για τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληροί μία επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας προκειμένου να μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Αυτό που μελετάται είναι να τεθεί ένα όριο οφειλής της επιχείρησης, καθώς και ένα όριο τζίρου αυτής, χωρίς ακόμη να υπάρχει κατάληξη για το εάν τα δύο αυτά κριτήρια θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!