Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κάτι κινείται στον Φαληρικό Ορμο
[Η Καθημερινή]: Κάτι κινείται στον Φαληρικό Ορμο

[Η Καθημερινή]: Κάτι κινείται στον Φαληρικό Ορμο

Ημέρες δόξης ζει η υπόθεση της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Υστερα από πολυετείς καθυστερήσεις και υπαναχωρήσεις, που οδήγησαν στο βάλτωμα του έργου, η υπόθεση δείχνει να κινείται με γοργούς για το Δημόσιο ρυθμούς. Ετσι, λιγότερο από ένα μήνα μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, η Περιφέρεια ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και πλέον, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης στις αρχές της άνοιξης.
Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, λοιπόν, ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού, με βάση το οποίο κηρύσσεται ανάδοχος η εταιρεία Ακτωρ, που προσέφερε έκπτωση 53,54%. Η υψηλή έκπτωση που προσέφερε η υποψήφια ανάδοχος είναι μεν ευπρόσδεκτη στην Περιφέρεια, καθώς μειώνει τη χρηματοδότηση του έργου από τα 150 εκατ. ευρώ στα 73 εκατ. ευρώ (58,9 εκατ. συν ΦΠΑ 24%). Δημιουργεί ωστόσο ανησυχία για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το ίδιο έργο θα πρέπει να κατασκευαστεί με τα μισά χρήματα.
Η υπογραφή της σύμβασης, πάντως, δεν μπορεί να γίνει πριν από τον Μάρτιο, καθώς πρέπει να περάσουν 90 ημέρες από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για την υποβολή ενστάσεων. Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος οκτώ τεχνικές εταιρείες ή κοινοπραξίες, οι οποίες, αντίθετα με ό,τι συχνά συμβαίνει, δεν προσέφυγαν (ακόμη) κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!