Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Κάθοδος στην κόλαση» του ανατολικού Χαλεπίου
[Η Καθημερινή]: «Κάθοδος στην κόλαση» του ανατολικού Χαλεπίου

[Η Καθημερινή]: «Κάθοδος στην κόλαση» του ανατολικού Χαλεπίου

Μαίνονται οι φονικές συγκρούσεις στο ανατολικό Χαλέπι, όπου ο στρατός του Σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ προσπαθεί να κάμψει την πεισματική αντίσταση των αντικαθεστωτικών ανταρτών, ενώ διεθνείς οργανώσεις διεκτραγωδούν την κατάσταση του άμαχου πληθυσμού, κάνοντας λόγο για «κάθοδο στην Κόλαση».

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν ολόκληρη τη συνοικία Σεΐχ Σαΐντ, προπύργιο των ανταρτών στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, συνεχίζοντας την προέλαση των προηγούμενων ημερών, που χάρισε στις κυβερνητικές δυνάμεις το ένα τρίτο του ανατολικού Χαλεπίου. Ωστόσο, πηγές της αντιπολίτευσης αντέκρουσαν τη Δαμασκό, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση του κυβερνητικού στρατού αναχαιτίστηκε. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε το ένα τρίτο της συνοικίας, αλλά οι αντάρτες εξακολουθούσαν να προβάλλουν αντίσταση από τον θύλακο που τους είχε απομείνει.

Με την προέλαση του κυβερνητικού στρατού μεγεθύνεται, από μέρα σε μέρα, το κύμα των αμάχων που απομακρύνονται από το ανατολικό Χαλέπι, αναζητώντας σωτηρία από τους πυκνούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, από το περασμένο Σάββατο έχουν εκτοπιστεί τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι 20.000 έχουν καταφύγει στο δυτικό Χαλέπι, που ελέγχεται από τον κυβερνητικό στρατό και 30.000 στον κουρδικό θύλακο Σεΐχη Μακσούντ, υπό τον έλεγχο της επίσης κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!