Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Καθημερινά «δελτίο κινδύνου» από την ΕΛ.ΑΣ.
[Η Καθημερινή]: Καθημερινά «δελτίο κινδύνου» από την ΕΛ.ΑΣ.

[Η Καθημερινή]: Καθημερινά «δελτίο κινδύνου» από την ΕΛ.ΑΣ.

Ημερήσιο δελτίο κινδύνου για τους πιθανούς στόχους βίαιων ακτιβιστικών επιθέσεων από ομάδες αναρχικών «εκδίδουν» τον τελευταίο μήνα οι λεγόμενες «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, πρόγραμμα «ιδιαίτερων» μαθημάτων στους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης στις πάνω από 500 σκοπιές του Λεκανοπεδίου θέτει σε εφαρμογή η ΓΑΔΑ στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης με μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν, στο Ψυχικό.

Ειδικότερα, προκειμένου να προβλεφθούν οι επόμενες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» και των υπόλοιπων ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι επιτελείς της Αστυνομίας ζήτησαν από τους αναλυτές τριών διαφορετικών διευθύνσεων να συντάσσουν από κοινού και σε καθημερινή βάση μια έκθεση εκτίμησης απειλής, στην οποία να αποτυπώνουν τους δυνητικούς στόχους των αναρχικών. Σκοπός της πρωτοβουλίας δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα σημεία όπου πιθανολογείται ότι θα εκδηλωθούν ακτιβιστικές δράσεις και επιθέσεις, όπως αυτή εναντίον του κτιρίου που στεγάζει τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ιράν, ξημερώματα της Δευτέρας, από μέλη του «Ρουβίκωνα».

Η απόφαση για τη συγκρότηση της κοινής ομάδας αξιολόγησης απειλών ανήκει στον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται να υιοθετεί μια πιο «επιθετική» στρατηγική έναντι των ομάδων του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την επίθεση στην πρεσβεία ο κ. Ανδρικόπουλος κάλεσε στο γραφείο του ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς προκειμένου να τους επιπλήξει για την παθητική στάση των αστυνομικών στην υπόθεση και να τους ζητήσει πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα» για τον περιορισμό της δράσης του «Ρουβίκωνα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!