Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κάθε χρόνο 5.000 ακίνητα στο σφυρί
[Η Καθημερινή]: Κάθε χρόνο 5.000 ακίνητα στο σφυρί

[Η Καθημερινή]: Κάθε χρόνο 5.000 ακίνητα στο σφυρί

Η απαγορευμένη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων ανοίγει με δραματικό τρόπο ύστερα από περίπου οκτώ χρόνια. Η παρατεταμένη περίοδος προστασίας κατά την οποία δεν πραγματοποιούνταν παρά ελάχιστοι πλειστηριασμοί και αυτοί με επισπεύδοντες ιδιώτες και σε κάποιες περιπτώσεις το Δημόσιο, λειτούργησε τελικώς ως καζάνι που βράζει.

Το πρόβλημα διογκώθηκε, δημιουργώντας θυλάκους κοινωνικών ομάδων που πίστευαν ότι όχι μόνο το πρόβλημα δεν τους άγγιζε, αλλά και ότι μπορούσαν να αδιαφορούν για τις οφειλές τους στις τράπεζες ή το Δημόσιο χωρίς κόστος.

Τώρα, ο κίνδυνος είναι μαζί με αυτό το τμήμα της κοινωνίας να απειληθούν και άνθρωποι που βρίσκονται πραγματικά σε αδυναμία και αντιμέτωποι με την προοπτική να χάσουν μικρά ή λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα.

Η ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τη δημοσίευση των πλειστηριασμών, που ανακοινώνονται πλέον σε πραγματικό σχεδόν χρόνο, εμπλουτίζεται με αυξανόμενο ρυθμό. Κάθε μέρα οι νέοι πλειστηριασμοί που μπαίνουν είναι περίπου 20 και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην αρχή της εβδομάδας η ιστοσελίδα «φιλοξενούσε» περί τους 600, στα τέλη της είχαμε ήδη φτάσει τους 700 περίπου. Ο δρόμος άλλωστε προοιωνίζεται μακρύς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!