Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κατάθεση ιδεών για ανάπλαση Αθήνας
[Η Καθημερινή]: Κατάθεση ιδεών για ανάπλαση Αθήνας

[Η Καθημερινή]: Κατάθεση ιδεών για ανάπλαση Αθήνας

Επτά χρόνια μετά την προκήρυξη του τελευταίου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την Αθήνα (Re-think Athens), η πολιτεία ζητεί και πάλι τις ιδέες των αρχιτεκτόνων και των πολεοδόμων για το κέντρο της πρωτεύουσας. Ο νέος διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε χθες, αφορά την ανανέωση εννέα περιοχών του κέντρου, ανάμεσα στις οδούς Σταδίου, Πειραιώς και Ερμού, με ζητούμενο την ανάκτηση του δημόσιου χώρου και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από το υπουργείο Υποδομών (μια στρέβλωση, καθώς το αρμόδιο για τις αναπλάσεις υπουργείο είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος), με τη βοήθεια της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», της εταιρείας που ιδρύθηκε ως συνεχιστής του έργου της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, «η ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου έχει ως ζητούμενο τη δημιουργία ισότιμης σχέσης των περιοχών που το απαρτίζουν και τη διάρθρωση των λειτουργιών του, ώστε να το μετατρέψουν σε τόπο προορισμού, σε περιοχή κατοικίας, σε χώρο εργασίας, παραδοσιακού ή σύγχρονου εμπορίου, παραδοσιακής βιοτεχνίας, πολιτισμού και αναψυχής και ταυτόχρονα να αναδείξουν τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του κέντρου».

Οι διαγωνιζόμενοι αρχιτέκτονες καλούνται να επικεντρώσουν τις προτάσεις των παρεμβάσεών τους σε εννέα σημεία:

1. Κεραμεικός – Τεχνόπολη – Ιερά Οδός.

2. Πειραιώς – Κουμουνδούρου – Ψυρρή.

3. Γεράνι – Πλατεία Θεάτρου – Αθηνάς.

4. Κοραή – Κλαυθμώνος – Καρύτση – Αγιοι Θεόδωροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!