Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Κατάθεση αιτήματος ασύλου με τη βοήθεια γραφείου και… 480 ευρώ
[Η Καθημερινή]: Κατάθεση αιτήματος ασύλου με τη βοήθεια γραφείου και… 480 ευρώ

[Η Καθημερινή]: Κατάθεση αιτήματος ασύλου με τη βοήθεια γραφείου και… 480 ευρώ

Βοήθεια για να τα βγάλεις πέρα με την ελληνική γραφειοκρατία προσφέρει εταιρεία που αναλαμβάνει υποθέσεις μεταναστών και προσφύγων για την κατάθεση αιτήματος ασύλου, με το αζημίωτο φυσικά. Ο «Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών» (ΟΠΥΚΕ), όπως ονομάζεται, έχει αναλάβει περισσότερες από 17.000 υποθέσεις μεταναστών (κατά δήλωση εκπροσώπου τους) που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ η χρέωση για τις υπηρεσίες που παρέχονται ξεκινάει από 480 ευρώ.
Οπως δηλώνει στην «Κ» η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου, στην υπηρεσία φθάνουν εκατοντάδες εξώδικα, στα οποία φαίνεται το όνομα των ιδιωτών που καταθέτουν το αίτημα, «οπότε δεν γνωρίζουμε ποιος τα έχει συντάξει». Διευκρινίζει πάντως ότι «για να καταθέσει κάποιος αίτημα ασύλου πρέπει να έρθει στην υπηρεσία αυτοπροσώπως. Απαντάμε λοιπόν στους ενδιαφερόμενους να κλείσουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας της υπηρεσίας ασύλου σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, ώστε να υπάρχει διερμηνεία. Το εξώδικο δεν είναι αίτημα ασύλου και δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία που ακολουθείται», εξηγεί η κ. Σταυροπούλου.
Στις 10 Ιανουαρίου 2017 το Ειρηνοδικείο Καλλιθέας αποφάσισε τη σφράγιση των γραφείων της εταιρείας ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!