Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο «Μακεδονία»
[Η Καθημερινή]: Κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο «Μακεδονία»

[Η Καθημερινή]: Κατασκευή νέου τερματικού σταθμού στο «Μακεδονία»

Επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καταστήσει το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» εναλλακτική πύλη εισόδου στην Ελλάδα και κόμβο για τη διασύνδεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την Ασία, ξεκίνησε χθες Τετάρτη η Fraport Greece.

Το κυρίως έργο αφορά την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, συνολικής έκτασης που ξεπερνά τις 34.000 τ.μ., ενώ η επένδυση περιλαμβάνει και την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού των 24.000 τ.μ. καθώς επίσης και την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και την αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως η ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, καθώς και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Υστερα από την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας», υπογραμμίζει η Fraport Greece.

Πιο συγκεκριμένα, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47%, ενώ διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροι, με τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%. Η Fraport Greece υλοποιεί επενδύσεις συνολικού ύψους 415 εκατ. ευρώ στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς στα πέντε εξ αυτών οικοδομεί νέους τερματικούς σταθμούς, σε άλλα πέντε αναβαθμίζει τους υπάρχοντες σταθμούς, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα προωθεί ανακαινίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!