Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Κατάργηση χειμερινής ώρας εισηγείται η Κομισιόν
[Η Καθημερινή]: Κατάργηση χειμερινής ώρας εισηγείται η Κομισιόν

[Η Καθημερινή]: Κατάργηση χειμερινής ώρας εισηγείται η Κομισιόν

Την κατάργηση της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες γυρνούν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, θα εισηγηθούν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Κομισιόν και ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πρόσφατη πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, την οποία παρήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έδειξε ότι ποσοστό 80% των ερωτηθέντων διαφωνούν με την επιβολή της χειμερινής ώρας, προτιμώντας να διατηρούν τη θερινή ώρα όλον τον χρόνο. «Πραγματοποιήσαμε σφυγμομέτρηση, στην οποία συμμετείχαν εκατομμύρια Ευρωπαίοι. Η πλειοψηφία δήλωσε ότι θα προτιμούσε στο μέλλον η θερινή ώρα να ισχύει όλον τον χρόνο. Αυτό θα γίνει λοιπόν. Θα συστήσω, έτσι, στην Κομισιόν να ακολουθήσει τη γνώμη των πολιτών, όπως ορίζει άλλωστε και η δημοκρατία. Μετά την απόφασή μας, που αναμένεται να ανακοινωθεί το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ.: χθες το βράδυ), θα καλέσουμε τα κράτη-μέλη και το Ευρωκοινοβούλιο να αποφασίσουν και αυτά», είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ZDF, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Guardian. Κάθε αλλαγή στην ώρα, όμως, θα απαιτήσει τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων των κρατών-μελών και του Ευρωκοινοβουλίου, προτού γίνει νόμος της Ενωσης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι πολίτες των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. οφείλουν να προσθέτουν μία ώρα στα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή κάθε Μαρτίου και να τα μετακινούν πάλι μία ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!