Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμό εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου
[Η Καθημερινή]: Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμό εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

[Η Καθημερινή]: Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμό εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Απάντηση στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, περί φαινομένων βίας σε βάρος του προσωπικού στο νοσοκομείο, δίνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θεόδωρος Ρεβενάκης, κατηγορώντας την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ για άνευ ορίων ανυποληψία.

«Η ανυποληψία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει όρια. Με σύμμαχο, αυτή τη φορά, μια παρέα βολεμένων, ισόβιων συνδικαλιστών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στοχοποιεί τους ψυχικά πάσχοντες, αναπαράγοντας φοβικά στερεότυπα, ταυτίζοντας την ψυχική νόσο με την επικινδυνότητα και νοσταλγώντας τους παλιούς «καλούς» καιρούς του ασύλου, του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού», επισημαίνει ο κ. Ρεβενάκης.

«Επικίνδυνοι», προσθέτει, «δεν είναι οι ψυχικά πάσχοντες. Επικίνδυνοι είναι οι βολεμένοι. Αυτοί που «χρωστάνε» στους εργολάβους, στα συνεργεία, στις απευθείας αναθέσεις, στις φαρμακευτικές εταιρείες, στα εξωσυμβατικά αναλώσιμα και σε κάθε είδους συμφέροντα. Αυτοί που βλέπουν το πάρτι τους να τελειώνει. Αυτοί που με κάθε ευκαιρία δυσφημίζουν τις δημόσιες δομές υγείας και τους εργαζόμενους που μοχθούν για να κρατήσουν το Σύστημα όρθιο. Τους απαντάμε πως δεν θα κάνουμε πίσω, ούτε για να πάρουμε φόρα».

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ, σε χθεσινή της ανακοίνωσή, κατήγγειλε -μεταξύ άλλων- ότι στις 27 Ιανουαρίου, στην απογευματινή βάρδια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί τους δέχτηκαν λεκτική επίθεση και προπηλακισμούς, και ακολούθως ξυλοκοπήθηκαν από ψυχικά ασθενή, η οποία στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου για ακούσια νοσηλεία.

Ανέφερε, επίσης, ότι το βράδυ της 19ης Μαρτίου, ασθενής βγήκε χωρίς άδεια από την Ψυχιατρική Κλινική στην οποία νοσηλεύονται ασθενείς χωρίς να υπάρχει πάντα γιατρός και δεύτερος νοσηλευτής, και εισέβαλε στις αίθουσες του χειρουργείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!