Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Κατά 8,4% αυξήθηκε το α΄ τρίμηνο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια
[Η Καθημερινή]: Κατά 8,4% αυξήθηκε το α΄ τρίμηνο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

[Η Καθημερινή]: Κατά 8,4% αυξήθηκε το α΄ τρίμηνο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

Μονοψήφια μεν, καθόλου αμελητέα δε η αύξηση της επιβατικής κίνησης που παρουσίασαν τα αεροδρόμια όλης της χώρας το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τις πτήσεις που απο-προσγειώθηκαν να είναι κατά 8,4% περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε χαμηλότερα επίπεδα φαίνεται ότι θα «κλείσει» και το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε μονοψήφια αύξηση της κίνησης για το σύνολο του έτους. Η περυσινή εικόνα ρεκόρ είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί και φέτος η αεροπορική αγορά θα κινηθεί με βραδύτερους ρυθμούς αύξησης από ό,τι το 2018. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 οι επιβάτες που διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια άγγιξαν τα 63.728.596, παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% (5.864.003 επιβάτες περισσότεροι) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 (57.864.593 επιβάτες).

Οι αγορές που φαίνεται ότι κινούνται πολύ θετικά ως προς την Αθήνα για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη αλλά και η Κίνα από όπου αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών οι οποίοι, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα της αγοράς, πρόκειται να σηκώσουν το βάρος της ανόδου της κίνησης.

Οι προσφερόμενες θέσεις το επόμενο καλοκαίρι είναι μεν περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, αλλά σε ποσοστό κάτω από το 10%, καθώς αρχίζει φέτος, όπως επισημαίνουν στελέχη του τουριστικού κλάδου, η διόρθωση της υπερβολικής ανόδου της επιβατικής κίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!