Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Καραβίας: «Ανάγκη υιοθέτησης πιο αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής»
[Η Καθημερινή]: Καραβίας: «Ανάγκη υιοθέτησης πιο αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής»

[Η Καθημερινή]: Καραβίας: «Ανάγκη υιοθέτησης πιο αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής»

Την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής σε μια πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.
Μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης της διοίκησης της τράπεζας στη Θεσσαλία, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. «Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις. Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Δεύτερον, το τραπεζικό σύστημα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να διαχειριστεί την κληρονομιά της κρίσης, το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων».
Ο κ. Καραβίας μαζί με τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους Σταύρο Ιωάννου και Θεόδωρο Καλαντώνη και άλλα ανώτατα στελέχη της διοίκησης επισκέπτονται (χθες και σήμερα) καταστήματα της Eurobank και του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Στις επαφές που έγιναν, τονίστηκε ότι η Eurobank έχει σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, καλύπτοντας βασικές τραπεζικές ανάγκες, με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!