Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Καμμένο, Βίτσα και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών καλεί η ΝΔ
[Η Καθημερινή]: Καμμένο, Βίτσα και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών καλεί η ΝΔ

[Η Καθημερινή]: Καμμένο, Βίτσα και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών καλεί η ΝΔ

Αίτημα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλήσης των κ. Π. Καμμένου, Δημ.Βίτσα και Ν.Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αντικείμενο το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, με το ΣΥΡΙΖΑ να επιδεικνύει μέσω των πρώτων αντιδράσεων βουλευτών του απροθυμία για μια τέτοια εξέλιξη.

Το αίτημα διατυπώθηκε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της προαναφερθείσας Επιτροπής από τον κ. Ι. Τραγάκη, με την Πρόεδρό της Αναστασία Χριστοδουλοπούλου να σημειώνει ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να συζητηθεί εάν το συγκεκριμένο αίτημα είναι «νόμιμο» ή «εύλογο» και «όχι καταχρηστικό». Ο κ. Τραγάκης σημείωσε ότι ο προσδιορισμός συνεδρίασης για μια τέτοια συζήτηση μπορεί να γίνει –και να οριστεί από σήμερα κιόλας- την ερχόμενη εβδομάδα.

Τότε, καταγράφηκαν άμεσες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: ειδικότερα και προκειμένου, προφανώς, να μετατεθεί η σχετική ημερομηνία όσο το δυνατόν πιο μακριά στο μέλλον, επικαλέστηκαν κατ’ αρχήν το γεγονός ότι την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί ο Προϋπολογισμός στην Ολομέλεια, οπότε θα είναι προβληματικό να συνεδριάσει και η Επιτροπή Θεσμών. Οταν ο κ. Τραγάκης, μνημονεύοντας και το τί συνέβη προ έτους, είπε ότι το πιθανότερο είναι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας για τον Προϋπολογισμό να διεξαχθούν απογεύματα, οπότε θα υπάρχει χρονική ευχέρεια για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ενδεχομένως και το πρωί της Τρίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!