Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Κάιρο: Tριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου για θέματα Διασποράς
[Η Καθημερινή]: Κάιρο: Tριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου για θέματα Διασποράς

[Η Καθημερινή]: Κάιρο: Tριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου για θέματα Διασποράς

Tο γεγονός της σημερινής τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου σε θέματα Διασποράς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κάιρο, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Η εμβάθυνση του μοντέλου της συνεργασίας Κορυφής των τριών χωρών, σε θέματα των Αποδήμων, θα συζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς των τριών χωρών.

Για τον λόγο αυτό, θα φθάσουν το μεσημέρι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ και ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρμόδιος για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, όπου θα έχουν κοινή συνάντηση με την υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, αξιωματούχο που έχει δείξει μέχρι σήμερα έμπρακτα την αγάπη της προς τους Έλληνες και Κυπρίους που ζουν στη Χώρα του Νείλου. Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την πρωτοβουλία της να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των Αιγυπτιωτών από τις τρεις χώρες, τους επόμενους μήνες, θέμα που σίγουρα θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας των συνομιλιών τους.

Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες και Κυπρίους που διαμένουν στην Αίγυπτο, αλλά και τους Αιγυπτίους που διαμένουν στις δύο χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!