Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υβριδικά φορτηγά-τραμ φτιάχνουν Siemens – VW
[Η Καθημερινή]: Υβριδικά φορτηγά-τραμ φτιάχνουν Siemens – VW

[Η Καθημερινή]: Υβριδικά φορτηγά-τραμ φτιάχνουν Siemens – VW

Η νέα συνεργασία του μηχανολογικού ομίλου Siemens και της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen ανοίγει τον δρόμο στη μεταφορά εμπορευμάτων με τη χρήση υβριδικών φορτηγών, που θα επαναφορτίζονται εν κινήσει με καλώδια. Τα φορτηγά θα κινούνται σαν τραμ στις βασικές οδικές αρτηρίες της Γερμανίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να επαναφορτίζουν τα οχήματα με καλώδια.

Προς το παρόν υπάρχει μία λωρίδα, μήκους 10 χιλιομέτρων, στον αυτοκινητόδρομο Α5 στα νότια της Φρανκφούρτης, που ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατιδίου της Εσσης. Στη λωρίδα αυτή κινείται μόνον ένα φορτηγό της Scania, θυγατρικής της Volkswagen, αλλά αναμένεται να προστεθούν άλλα τέσσερα έως το 2020. Η ταχύτητα κάθε ηλεκτροκίνητου φορτηγού θα φθάνει έως τα 90 χιλιόμετρα την ώρα, αντλώντας ηλεκτρικό ρεύμα για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Εάν η μπαταρία τελειώνει εκεί όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης σε ένα δρομολόγιο, τότε θα τίθεται σε λειτουργία κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Ο ανταγωνισμός στην ηλεκτροκίνηση αλλά και την αυτόνομη οδήγηση έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι κυβερνήσεις βάζουν υψηλούς στόχους για μεγάλη μείωση των εκπομπών ρύπων. Ως εκ τούτου, εταιρείες στον κλάδο των κατασκευών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και της τεχνολογίας έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πιο φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς. Η Σουηδία στοχεύει στην ανεξαρτητοποίησή της από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2030, κάτι που απαιτεί μείωση της χρήσης τους κατά 70% από τον κλάδο μεταφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!