Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ιταλία: Κυβέρνηση Πέντε Αστέρων και Λέγκας
[Η Καθημερινή]: Ιταλία: Κυβέρνηση Πέντε Αστέρων και Λέγκας

[Η Καθημερινή]: Ιταλία: Κυβέρνηση Πέντε Αστέρων και Λέγκας

Eνα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας βρίσκονται τα δύο ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που υπερίσχυσαν στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η ξενοφοβική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το λαϊκιστικό Κίνημα 5 Αστέρων του Λουίτζι ντι Μάιο. Αυτό προέκυψε από την πολύωρη συνεργασία που είχαν χθες οι δύο ηγέτες στο ιταλικό Κοινοβούλιο, με αντικείμενο το πρόγραμμα της εκκολαπτόμενης κυβέρνησης, την επιλογή του πρωθυπουργού και την κατανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Ντι Μάιο, η συμφωνία για το πρόγραμμα έχει «κλειδώσει». Κάπως διαφορετική ήταν η εικόνα που περιέγραφαν κύκλοι της Λέγκας, σύμφωνα με τους οποίους υπάρχουν ακόμη ορισμένες εκκρεμότητες. Και οι δύο πλευρές επέμεναν ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν θα περιέχει καμία αναφορά σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ ή άλλη τοποθέτηση που θα μπορούσε να θέσει υπό αίρεση τη θέση της Ιταλίας στην Ευρωζώνη.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαρροές των προηγούμενων ημερών περί αμφισβήτησης του ισχύοντος Συμφώνου Σταθερότητας συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες στις Βρυξέλλες και αναταράξεις στις αγορές. Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεχή ημέρα, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των γερμανικών και των ιταλικών ομολόγων να ανεβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις κάλεσε την Ιταλία να εμμείνει στη δημοσιονομική πειθαρχία για τη μείωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα αποτελεί «σημαντικό παράγοντα κινδύνου και τροχοπέδη για την οικονομία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!