Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η ισοτιμία του bitcoin έσπασε το φράγμα των 13.000 δολαρίων
[Η Καθημερινή]: Η ισοτιμία του bitcoin έσπασε το φράγμα των 13.000 δολαρίων

[Η Καθημερινή]: Η ισοτιμία του bitcoin έσπασε το φράγμα των 13.000 δολαρίων

Εκτινάχθηκε εκ νέου χθες σε επίπεδα-ρεκόρ η αξία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin. Ξεπέρασε τις 13.000 δολάρια. Από τις αρχές του 2017 έχει αυξηθεί η αξία του τουλάχιστον 1.000%. Αυτό οφείλεται αφενός στη ζήτηση και αφετέρου στην έντονη κερδοσκοπία, λόγω των προσδοκιών ότι η ευρεία χρήση προθεσμιακών συμβολαίων σε bitcoin θα «νομιμοποιήσει» το συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο νόμισμα. Μεγάλα χρηματιστήρια, όπως οι αγορές Nasdaq, CBOE Global Markets και CME Group, έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να διαθέσουν και προθεσμιακά συμβόλαια σε bitcoin. Αυτή η προοπτική προσδίδει κύρος στο κρυπτογραφημένο νόμισμα, καθιστώντας το στο μυαλό των επενδυτών προϊόν ισοδύναμο με άλλα συμβατικά προϊόντα.

Ξέφρενη πορεία

Στις αρχές του 2017, το bitcoin είχε διαμορφωθεί στα 1.000 δολάρια, ανεβάζοντας στα ύψη την αισιοδοξία των επενδυτών. Κύρια αιτία γι’ αυτήν την αισιοδοξία ήταν ότι η κρυπτογράφηση και η βάση δεδομένων blockchain, τεχνολογίες τις οποίες χρησιμοποιεί ευρέως το bitcoin, έχουν δυνατότητες γρήγορης και ανώνυμης μεταφοράς κεφαλαίων. Εκτοτε, από τα 1.000 δολάρια το bitcoin αναρριχήθηκε στις 13.000 δολάρια. Παράλληλα με αυτήν την πορεία εντείνονταν οι ανησυχίες ότι πιθανώς να αποτελεί «φούσκα» στον χώρο των ψηφιακών συναλλαγών.

Επίσης, στελέχη διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων και διάφοροι ακαδημαϊκοί επιτέθηκαν σφοδρά στο bitcoin, ζητώντας ακόμα και να τεθεί εκτός νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!