Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εισόδημα, περιουσία, τα «κλειδιά» για ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις
[Η Καθημερινή]: Εισόδημα, περιουσία, τα «κλειδιά» για ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις

[Η Καθημερινή]: Εισόδημα, περιουσία, τα «κλειδιά» για ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις

Το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη και η αξία ρευστοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, κινητών και ακινήτων, καθορίζουν την τελική απόφαση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα Ταμεία σε έως 120 δόσεις. Εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος ξεκαθαρίζει ποιοι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, ορίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και επισημαίνει ότι καθοριστικό ρόλο για την αποδοχή της σχετικής αίτησης, και κατά συνέπεια την έγκριση της ρύθμισης, διαδραματίζουν το εισόδημα και η περιουσία.

Ειδικότερα για τα ακίνητα, εφόσον οι προς ρύθμιση οφειλές υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, απαιτείται η πιο πρόσφατη έκθεση πιστοποιημένου εκτιμητή ακινήτων, που πρέπει να έχει συνταχθεί εντός έτους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αν δεν προσκομιστεί έκθεση εκτιμητή, το ΚΕΑΟ λαμβάνει υπόψη τη φορολογητέα αξία για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Για γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού, λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία.

Στα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όταν αυτά σχετίζονται με την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας –για παράδειγμα τίτλοι, μετρητά, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες καταθέσεις, μετοχές– λαμβάνεται υπόψη η αγοραία αξία τους, όπως προκύπτει από έκθεση οικονομολόγου μέλους του ΟΕΕ ή λογιστή φοροτεχνικού Α΄ τάξης, η οποία έχει συνταχθεί εντός έτους από την υποβολή της αίτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!