Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ισχυρή επίθεση πωλητών στις τράπεζες
[Η Καθημερινή]: Ισχυρή επίθεση  πωλητών στις τράπεζες

[Η Καθημερινή]: Ισχυρή επίθεση πωλητών στις τράπεζες

Η πτώση του τραπεζικού δείκτη, η οποία άγγιξε το 6%, ανάγκασε τον Γενικό Δείκτη να «προσγειωθεί» στις 680 μονάδες. Το Χρηματιστήριο Αθηνών αποδεικνύεται αδύναμο να διατηρήσει τα κέρδη των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων. Η «επίθεση» των πωλητών στις τράπεζες εξηγεί ξεκάθαρα το αρνητικό κλίμα από την πλευρά των ξένων funds, το οποίο κυριάρχησε απέναντι στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τους επενδυτές να μην έχουν πεισθεί ότι οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι εφικτοί. Την ίδια στιγμή, ο τζίρος επιμένει στα απαξιωτικά επίπεδα που σημειώνονται εδώ και μήνες, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες για την πορεία του Χ.Α. με το «στοίχημα» τις ενίσχυσης των εισροών να φαίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να επιτευχθεί, παρά την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE αλλά και τη νέα αξιολόγηση της Ελλάδας από τη Moody’s, η οποία αναμένεται αύριο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,24%, στις 681,03 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,21%, στις 1.789,86 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 5,89% στις 567,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,02 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως αν οι πιέσεις αλλά και οι αρνητικές (short) κινήσεις στις τραπεζικές μετοχές δεν υποχωρήσουν, το ελληνικό Χρηματιστήριο δεν θα μπορέσει να ανακάμψει και να σημειώσει διατηρήσιμη άνοδο. Ετσι, ένας ισχυρός θετικός καταλύτης είναι απαραίτητος στην παρούσα φάση, αν και, όπως επισημαίνουν, η ελληνική αγορά έχει την τάση τελευταία να αγνοεί οποιοδήποτε θετικό νέο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!