Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρακράτηση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ
[Η Καθημερινή]: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρακράτηση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

[Η Καθημερινή]: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρακράτηση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την υπόθεση της παρακράτησης χρημάτων των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ. Αντικείμενο της έρευνας, που διενεργεί η εισαγγελέας Σ. Αρβανίτη έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, είναι τόσο η στάση των ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα το αδίκημα της υπεξαίρεσης όσο και της ΔΕΗ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η εταιρεία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες αφενός για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους, αφετέρου για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία κάλεσε χθες τη διοίκηση της ΔΕΗ να καταθέσει, ενώ ζήτησε στοιχεία και από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ως εποπτεύουσα αρχή της αγοράς ενέργειας. Η ΡΑΕ, από την πλευρά της, αναμένεται να καλέσει σε ακρόαση τη ΔΕΗ μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά και να ζητήσει από τα ΕΛΤΑ τις χρηματορροές ανά μήνα, προκειμένου να διερευνήσει εάν χρήματα που παρακρατήθηκαν από λογαριασμούς ρεύματος έχουν κατευθυνθεί προς την αγορά της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, όπου τα ΕΛΤΑ δραστηριοποιούνται και ανταγωνίζονται τη ΔΕΗ.

Στην περίπτωση που υπάρξουν στοιχεία που πιστοποιούν μια τέτοια αθέμιτη πρακτική, η ΡΑΕ αναμένεται να παραπέμψει τα ΕΛΤΑ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στο μεταξύ, προχθές τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στη μερική εξόφληση της οφειλής ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, καταβάλλοντας το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ που έλαβαν από το Δημόσιο για την αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας, ενώ συμψήφισαν και ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ με οφειλές της ΔΕΗ προς τα ΕΛΤΑ.

Το πρόβλημα, ωστόσο, με την παρακράτηση χρημάτων της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ συνεχίζεται και –όπως αναφέρουν στην «Κ» αρμόδιες πηγές– χθες τα ΕΛΤΑ δεν πραγματοποίησαν καμία πληρωμή προς τη ΔΕΗ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι αυτή τη στιγμή τα ΕΛΤΑ αποπληρώνουν στη ΔΕΗ λογαριασμούς που έχουν εισπράξει τον Μάρτιο και η τελευταία πληρωμή αφορούσε εισπράξεις της 10ης Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!