Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ιραν: Κυρώσεις κατά των Φρουρών
[Η Καθημερινή]: Ιραν: Κυρώσεις κατά των Φρουρών

[Η Καθημερινή]: Ιραν: Κυρώσεις κατά των Φρουρών

TEXEΡΑΝΗ. Πέντε Ιρανοί, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, βρίσκονται στο στόχαστρο των νέων αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

Σε χθεσινή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι στόχος των κυρώσεων είναι πέντε Ιρανοί αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι ειδικεύονται στην κατασκευή πυραύλων για λογαριασμό των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Στο μεταξύ, περιφρονητικά αντέδρασε η Τεχεράνη στις σχετικές απειλές των ΗΠΑ, ζητώντας ταυτόχρονα από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να δράσουν αποφασιστικά ώστε να διασωθεί η διεθνής πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αντέδρασαν δημόσια στην απειλή των ΗΠΑ για «τις ισχυρότερες κυρώσεις όλων των εποχών σε περίπτωση που το Ιράν δεν προβεί σε δραστικές αλλαγές», καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι και να «χτυπήσουν στο πρόσωπο τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών αλλά και όποιον τολμήσει να τον υποστηρίξει».

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ απαίτησαν από το Ιράν να εγκαταλείψει ολοκληρωτικά το πυρηνικό του πρόγραμμα και να αποσυρθεί από τον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Οι απαιτήσεις αυτές σε συνδυασμό με την απειλή κυρώσεων σε περίπτωση που το Ιράν δεν «συμμορφωθεί», φέρνουν τις δύο χώρες σε τροχιά αντιπαράθεσης εν μέσω εμπρηστικών δηλώσεων και από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη διεθνή συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ως τη χειρότερη ιστορικά την οποία έχουν διαπραγματευθεί οι ΗΠΑ, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που συνυπέγραψαν τη συνθήκη, υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να τη διασώσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!