Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ από τις προβλέψεις
[Η Καθημερινή]: Υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ από τις προβλέψεις

[Η Καθημερινή]: Υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ από τις προβλέψεις

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 3,2% το τρίτο τρίμηνο και όχι με ρυθμό 2,8% που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων δύο ετών και οφείλεται στην ισχυρή κατανάλωση και στην καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά εργασίας. Αδύναμο σημείο παραμένουν οι επενδύσεις από επιχειρήσεις.

Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού ,είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα επιτρέψει στη Fed να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2015 και δεύτερη φορά από το 2006. Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την αύξηση του Δεκεμβρίου και πλέον το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο πόσες αυξήσεις θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το 2017.

Μέχρι σήμερα η Fed έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού με εξαιρετικά αργό ρυθμό στην προσπάθειά της να τα επαναφέρει σε «κανονικά» επίπεδα, χωρίς όμως να υπονομεύσει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!