Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Υψηλών τόνων αντιπαράθεση για ΕΣΡ, ΣτΕ – Στη Βουλή ο Τσίπρας
[Η Καθημερινή]: Υψηλών τόνων αντιπαράθεση για ΕΣΡ, ΣτΕ – Στη Βουλή ο Τσίπρας

[Η Καθημερινή]: Υψηλών τόνων αντιπαράθεση για ΕΣΡ, ΣτΕ – Στη Βουλή ο Τσίπρας

Σε θέσεις μάχης θέτουν εαυτούς κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή μετά τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης με επίκεντρο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων που συγκαλεί εκ νέου ο κ. Νίκος Βούτσης αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ένταση να κλιμακωθεί και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών εντός της Ολομέλειας, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει την άμεση επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά που προβλέπει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Πληροφορίες έφεραν τον κ. Τσίπρα αποφασισμένο να δώσει ο ίδιος τον τόνο της αντιπαράθεσης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί η νέα άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών γεγονός που δίνει πλέον τη δυνατότητα στο ανώτατο δικαστήριο να κρίνει το κατά πόσο είναι συνταγματικός ή όχι ο νόμος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!