Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υψηλή η κερδοφορία των τραπεζών στις ΗΠΑ, λόγω αύξησης επιτοκίων από Fed
[Η Καθημερινή]: Υψηλή η κερδοφορία των τραπεζών στις ΗΠΑ, λόγω αύξησης επιτοκίων από Fed

[Η Καθημερινή]: Υψηλή η κερδοφορία των τραπεζών στις ΗΠΑ, λόγω αύξησης επιτοκίων από Fed

Στα 11 δισ. δολάρια τον χρόνο υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών, χάρη στις αυξήσεις των επιτοκίων που έχει ήδη αποφασίσει η Federal Reserve. Ωστόσο, η αλλαγή έχει επηρεάσει μόνον τους δανειολήπτες στις ΗΠΑ, που καταβάλλουν μεγαλύτερες δόσεις εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων, καθώς οι τράπεζες συγκεντρώνουν στα ταμεία τους τα κέρδη χωρίς να χορηγούν καλύτερες αποδόσεις στους καταθέτες. Κι όπως επισημαίνουν πρώην στελέχη του ομίλου Citigroup, οι αμερικανικές τράπεζες έχουν πλεόνασμα καταθέσεων, εν μέρει επειδή έχουν περιορίσει τον δανεισμό.
Σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει ότι στην Bank of America υπάρχουν καταθέσεις αξίας 812 δισ. δολαρίων, που έχουν, όμως, τοκισθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, ακριβώς όσο και στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, με ένα ισχνό επιτόκιο της τάξης τού 0,14%.
Ταυτοχρόνως, όμως, η δεύτερη μεγαλύτερη από πλευράς ενεργητικού τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια χορηγήσεων, με αποτέλεσμα τα καθαρά έσοδά της από τους τόκους να έχουν φτάσει στα 11,1 δισ. δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα των πρώτων τριών μηνών του έτους. Εν ολίγοις, τα έσοδά της από τους τόκους είναι κατά 766 εκατ. δολάρια υψηλότερα από τα αντίστοιχα του προηγούμενου τριμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!