Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υψηλοί φόροι, ενεργειακό κόστος, εισφορές «βαρίδια» για τη βιομηχανία
[Η Καθημερινή]: Υψηλοί φόροι, ενεργειακό κόστος,  εισφορές «βαρίδια» για τη βιομηχανία

[Η Καθημερινή]: Υψηλοί φόροι, ενεργειακό κόστος, εισφορές «βαρίδια» για τη βιομηχανία

Υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, υψηλό ενεργειακό κόστος, θεσμοί που σε ορισμένες περιπτώσεις παρακωλύουν τις επενδύσεις με πράξεις και παραλείψεις, μονοπωλιακές πρακτικές που στραγγαλίζουν τη βιομηχανία και γραφειοκρατία, είναι μερικά μόνο από τα βαρίδια που κουβαλάει η εγχώρια βιομηχανία και που καθιστούν πολύ δυσκολότερο τον αγώνα της στον διεθνή στίβο σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Την εικόνα αυτή μετέφεραν οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου στη συζήτηση που άνοιξε χθες με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, με θέμα «Ελληνική βιομηχανία και τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του κ. Πιτσιόρλα και αναγνώρισαν τις καλές προθέσεις τους, τόνισαν ωστόσο ότι αυτές δεν φτάνουν για να αποτελέσει η μεταποίηση τον βασικό βραχίονα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Υποστήριξαν ότι η ελληνική βιομηχανία μπορεί να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από την Ευρώπη και να ενισχύσει τη θέση της στον διεθνή ανταγωνισμό, αρκεί να υιοθετηθεί μια εθνική στρατηγική με ιεραρχημένους και μετρήσιμους στόχους που θα αξιολογούνται.

Η συζήτηση που διεξάγεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες για μια πιο συγκροτημένη βιομηχανική πολιτική, που θα διασφαλίζει ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα μένει ζωντανή και ακμάζουσα στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κινούνται με βάση τους ίδιους περιορισμούς σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, αλλά με πολύ μεγαλύτερα εμπόδια. Τόσο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος Α.Ε.», όσο και ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Βιοχάλκο και πρόεδρος της «Ελληνικής Παραγωγής», περιέγραψαν τις προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία από τις αποφάσεις και τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή και επισήμαναν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των τρίτων χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!