Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Υποβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου
[Η Καθημερινή]: Υποβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου

[Η Καθημερινή]: Υποβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απορροφούνται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος το οποίο υποβαθμίζεται, καθώς αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του. Από ΑΕΙ με διεθνή προσανατολισμό θα μετατραπεί σε υβριδικό ΑΕΙ χωρίς σαφές αποτύπωμα, κληρονομώντας τα προβλήματα των ΤΕΙ. Ενδεικτικό της απουσίας άξονα στα σχέδια για το ΑΕΙ είναι ότι σχεδιάζεται να λειτουργήσει αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα για φοιτητές από την Ασία και την Αφρική, αλλά οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ θα είναι Ελληνες και θα εισάγονται με Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δημιουργείται, λοιπόν, ένα πανεπιστήμιο… σαλάτα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις από την ηγεσία του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη Θεσσαλονίκη έγιναν συζητήσεις μεταξύ των ιδρυμάτων της πόλης. Ωστόσο, καθώς υπήρξαν ηχηρές αρνήσεις από τα ισχυρότερα AEI, όπως το ΑΠΘ και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, τελικά προκρίθηκε να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι σήμερα τα τρία ιδρύματα έχουν τμήματα σε Σέρρες, Κατερίνη, Κιλκίς, Δράμα, Καβάλα, Διδυμότειχο και Θεσσαλονίκη. Η επιτροπή διαλόγου που συστήθηκε για το θέμα, αποτελείτο από στελέχη των τριών ιδρυμάτων και του υπ. Παιδείας, και κατέληξε στα εξής:

• Τα προγράμματα του Διεθνούς θα υπαχθούν στο νέο Ινστιτούτο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών, το οποίο θα προσφέρει και αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα (όπως τώρα) αλλά και προπτυχιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!