Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Υπουργική ασάφεια για τον εμβολιασμό παιδιών
[Η Καθημερινή]: Υπουργική ασάφεια για τον εμβολιασμό παιδιών

[Η Καθημερινή]: Υπουργική ασάφεια για τον εμβολιασμό παιδιών

Να προχωρήσει σε δημόσια τοποθέτηση υπέρ της ανάγκης και χρησιμότητας του εμβολιασμού, ζητούν από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζο και κατ’ επέκταση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι παιδίατροι του λεκανοπεδίου Αττικής.

Η Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, σε επιστολή της προς τον κ. Μπασκόζο, κάνει ειδική αναφορά σε επίσημη ανακοίνωση-διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που χρονολογείται από τα τέλη του 2015, και η οποία αφήνει ανοιχτό το παράθυρο στους γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο να ζητήσουν από τον γιατρό να υπογράψει δικαιολογητικό μη εμβολιασμού ακόμα και για «πιθανές παρενέργειες». Ειδικότερα, στη διευκρινιστική απάντηση του υπ. Παιδείας, αν και αναφέρεται ότι μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, σημειώνεται ότι «οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρενέργειες) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης».

Σύμφωνα με την Ενωση, η συγκεκριμένη αναφορά του υπουργείου Παιδείας προκαλεί σύγχυση και αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια για αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας και της αναγκαιότητας των εμβολίων. Οπως εξηγεί στην επιστολή της προς τον κ. Μπασκόζο, «οι γιατροί ούτως ή άλλως δεν εμβολιάζουν παιδιά με σαφή ιατρική αντένδειξη στον εμβολιασμό και υπογράφουν αυτοβούλως το αντίστοιχο δικαιολογητικό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!