Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Υπόθεση Novartis: Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει πολιτικό χρήμα
[Η Καθημερινή]: Υπόθεση Novartis: Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει πολιτικό χρήμα

[Η Καθημερινή]: Υπόθεση Novartis: Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει πολιτικό χρήμα

Για πολιτικό χρήμα ψάχνουν τώρα οι εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να ενισχυθούν τα στοιχεία της δικογραφίας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αδίκημα που, αν επιβεβαιωθεί, θα προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην υπόθεση της Novartis, καθώς οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων βάλλονται για ατεκμηρίωτες αναφορές σε σχέση με πολλά πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διαδικασία οι εισαγγελείς Διαφθοράς, με επικεφαλής την κ. Ελένη Τουλουπάκη, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον έλεγχο λογαριασμών για συμβούλους και συνεργάτες πολιτικών, για εταιρείες τις οποίες και οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει ως οχήματα παράνομων πληρωμών αλλά και στον ρόλο φυσικών προσώπων, όπως πρώην γ.γ. και πρωτίστως στους μετέχοντες στις επιτροπές που καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων.

Δικαστική πηγή διευκρίνιζε πάντως, χθες, πως σε αυτή τη φάση της έρευνας και από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, δεν έχουν εντοπιστεί χρήματα που να συνδέονται με πολιτικό πρόσωπο. Η ίδια πηγή προσέθετε ότι δεν υπάρχει στα χέρια των ελληνικών εισαγγελικών αρχών ηχητικό ντοκουμέντο ή βίντεο από το οποίο να προκύπτει χρηματισμός πολιτικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν ενδείξεις για πολιτικό χρήμα, σε αυτό άλλωστε κατατείνουν οι εισαγγελικές έρευνες.

Προς ανεύρεση πολιτικού χρήματος, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει σειρά δικαστικών αιτημάτων συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών, φυσικών προσώπων και συνεργατών πρώην υπουργών, ενώ ανάλογο αίτημα έχει σταλεί και στην Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!