Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Υπόθεση Novartis: Ακολουθούν τον μίτο των offshore
[Η Καθημερινή]: Υπόθεση Novartis: Ακολουθούν τον μίτο των offshore

[Η Καθημερινή]: Υπόθεση Novartis: Ακολουθούν τον μίτο των offshore

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τις εταιρείες «μυστήριο» που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. Πρόκειται για μία τουλάχιστον υπεράκτια εταιρεία με έδρα τον Παναμά (συγκαταλέγεται στη λίστα των Panama Papers, όπως αποκάλυψε η «Κ» την περασμένη Κυριακή), καθώς και μία ακόμα εταιρεία διαχείρισης ακινήτων με έδρα τη Λευκωσία.

Οι δύο εταιρείες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των εισαγγελέων ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτια υπόπτων και τις κατασχέσεις εγγράφων στα οποία αναγράφονταν οι επωνυμίες τους. Σκοπός των εισαγγελέων είναι να διαπιστώσουν εάν και πώς οι εταιρείες συνδέονται με την υπόθεση Novartis και να ελεγχθεί εάν μέσω αυτών διακινήθηκε μέρος από τα «μαύρα» χρήματα που η φαρμακοβιομηχανία φέρεται να κατέβαλε σε γιατρούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η αγορά μεταλλείου

Την Τρίτη κλήθηκε να καταθέσει εκ νέου ενώπιον των εισαγγελέων, για δεύτερη φορά στη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, ο εκπρόσωπος κυπριακής εταιρείας που συστήθηκε με –αρχικό– σκοπό τη δραστηριοποίησή της στο real estate. Προ ετών, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μεταλλείου στην Πελοπόννησο και το προσύμφωνο της αγοραπωλησίας βρέθηκε στην κατοχή ενός πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου, στον οποίο κάνει αναφορά σε κατάθεσή του ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πριν από περίπου έναν μήνα και προτού ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβαστεί στη Βουλή, οι εισαγγελείς Διαφθοράς πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του και κατέσχεσαν τα έγγραφα από το προσωπικό του αρχείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!