Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Υποψήφιοι σε τρεις έναντι δύο περιφερειών οι αρχηγοί κόμματος – Κατατέθηκε η τροπολογία
[Η Καθημερινή]: Υποψήφιοι σε τρεις έναντι δύο περιφερειών οι αρχηγοί κόμματος – Κατατέθηκε η τροπολογία

[Η Καθημερινή]: Υποψήφιοι σε τρεις έναντι δύο περιφερειών οι αρχηγοί κόμματος – Κατατέθηκε η τροπολογία

Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία η μεγάλη εκλογική περιφέρεια B’ Αθήνας και η Αττικής (πρώην «υπόλοιπο Αττικής») «σπάνε» σε μικρότερες. Νέο στοιχείο με την τροπολογία αυτή στην εκλογική διαδικασία είναι το ότι δίνεται η δυνατότητα στον αρχηγό κόμματος να είναι υποψήφιος σε τρεις (έναντι δύο που ισχύει ως σήμερα) εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση σπάει σε τρεις τομείς τη Β’ Περιφέρεια Αθηνών μοιράζοντας τους συνολικά 44 βουλευτές που εκλέγονταν με το υφιστάμενο σύστημα με το άλλοθι της αναγκαιότητας κατάτμησής της.

Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται οι νέες εκλογικές περιφέρειες ευνοεί σαφώς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εντάσσει δύο δήμους στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλεγεί πρώτος, τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και τον Δήμο Γαλατσίου στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (Σεπτέμβριος 2015) στον τομέα των «βορείων» προαστίων, όπου η Ν.Δ. είχε την πρώτη θέση, με στόχο να επιτύχει την εκλογή μεγαλύτερου αριθμού βουλευτών.

Αντίστοιχα με την τροπολογία χωρίζεται στα δύο και το υπόλοιπο Αττικής ως εκλογική περιφέρεια και στον ίδιο τομέα με τους δήμους της «παραλιακής», οι οποίοι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση «έβγαλαν» στην πλειοψηφία τους πρώτο κόμμα τη Ν.Δ., εντάσσονται και οι Δήμοι Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού και Καισαριανής, που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών από την οποία εκλέγονταν συνολικά 44 βουλευτές χωρίζεται σε τρεις τομείς: Ο Βόρειος τομέας (Β1) περιλαμβάνει 14 δήμους και θα έχει 15 έδρες, ο Δυτικός τομέας (Β2) 7 δήμους και θα έχει 11 έδρες και ο Νότιος τομέας (Β3) 13 δήμους θα έχει 18 έδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!