Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Υπό την πίεση αγορών και φυγής επιχειρήσεων η βρετανική κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: Υπό την πίεση αγορών και φυγής επιχειρήσεων η βρετανική κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: Υπό την πίεση αγορών και φυγής επιχειρήσεων η βρετανική κυβέρνηση

Υπό την πίεση των αγορών και της φυγής των μεγάλων τραπεζών, το Λονδίνο επιχειρεί πολιτικούς ελιγμούς και εξετάζει ακόμη και εναλλακτικά σχέδια για να εξασφαλίσει πρόσβαση στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, το κόστος δανεισμού της Βρετανίας ανήλθε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα του δημοψηφίσματος, ενώ συνεχίστηκε ακάθεκτη και η πτώση της λίρας, σημάδια πως το Brexit θα κοστίσει ακριβά στους Βρετανούς, ιδίως στους φτωχότερους.
Η νευρικότητα επιτείνεται από τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. θα είναι μη αναστρέψιμη από τη στιγμή που το Λονδίνο ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, καθώς και από πληροφορίες για την ύπαρξη σημαντικών διαφορών του υπουργού Οικονομικών με πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το «σκληρό» Brexit.
Χθες ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας Τζέρεμι Ουάιτ προειδοποίησε πως, από τη στιγμή που το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας περί αποχώρησης από την Ε.Ε., η διαδικασία θα καταστεί νομικά μη αναστρέψιμη. Το γεγονός πιθανότατα θα εντείνει την πολιτική διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών από όλα τα κόμματα που πιέζουν ώστε την απόφαση για την επίσημη έναρξη της διαδικασίας Brexit να τη λάβει το βρετανικό Κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!