Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Υπό την απειλή διάσπασης το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα
[Η Καθημερινή]: Υπό την απειλή διάσπασης το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα

[Η Καθημερινή]: Υπό την απειλή διάσπασης το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα

ΡΩΜΗ. Μόνο η επισημοποίηση απομένει για να επισφραγιστεί η διάσπαση στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, το οποίο υφίσταται ισχυρούς κλονισμούς λόγω της απόστασης ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και στις προσδοκίες των εκλογέων. Η εσωκομματική αντιπολίτευση, που ετοιμάζεται να αποχωρήσει, κατηγορεί τον γραμματέα του κόμματος, Ματέο Ρέντσι, ότι λειτουργεί ως «Καίσαρ» και ότι οδηγεί το κόμμα στην καταστροφή.
Οι τρεις κεφαλές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, Μικέλε Εμιλιάνο, Ρομπέρτο Σπεράντσα και Ενρίκο Ρόσι, θα συναντηθούν σε «αντισύνοδο» αύριο, ενόψει της κομματικής συνεδρίασης της Κυριακής, στην οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η διάσπαση.
«Το Δημοκρατικό Κόμμα μετατρέπεται σε κόμμα του Ρέντσι, σε προσωποπαγές αρχηγικό κόμμα, που απομακρύνεται από την ταυτότητα και τον πλουραλισμό που το χαρακτήριζαν», σημειώνουν οι τρεις σε κοινό κείμενο.
Ενα από τα βασικά σημεία διαφωνίας αφορά τη στρατηγική ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Οι διαφωνούντες θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και η χώρα να πάει κανονικά σε εκλογές το 2018. Ενδιαμέσως, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να έχει προχωρήσει σε βαθύ και ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο, ο οποίος να καταλήξει σε ένα συνέδριο που θα διαμορφώσει πολύ προσεκτικά την πορεία του κόμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα από την πολιτική των τελευταίων ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!